2011-03-03 16:12:37• hírek • Szatmar.ro

A VSK megpályázza a döntőt

Nyolc pontos vereséget szenvedett szerda este az Alexandria ellen a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata a Román Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, ettől függetlenül azonban simán bejutott a legjobb négy közé, köszönhetően, hogy az első meccset 26 ponttal nyerte meg Dan Fleseriu mester együttese.

A visszavágóbeli vereségnek így semmilyen jelentősége sincs, kivéve azt a statisztikai tényt, hogy a lányok eddig valamennyi idei mérkőzésüket megnyerték, most pedig ez a sorozat szakadt meg. „A párharc gyakorlatilag már az első, idegenbeli meccsen eldőlt, ezért most főleg azok kaptak játéklehetőséget, akik eddig kevesebbet szerepeltek. Mehmedic itt sem volt, és Orosz valamint Pop is lázasan lépett pályára egy kevés ideig", mondta Fleseriu.

A VSK mellett a helyét már korábban biztosító Arad, valamint a Sepsiszentgyörgy és a Craiova jutott be a sorozat legjobb négy csapata közé - közülük utóbbi izzadt meg a legjobban, hisz csak három ponttal bizonyult jobbnak, mint ellenfele, a Gyulafehérvár.

A fináléra május 25.-26.-án kerül majd sor, a helyszín azonban egyelőre ismeretlen. A VSK vezetősége a visszavágó után rögtön jelezte: Szatmárnémeti szívesen otthont adna a tornának. „A pályázatnak tartalmaznia kell a kötelező technikai feltételek biztosítását a két napra, aztán a játékvezetők és a szövetség képviselőinek az ellátását is", mondta Kereskényi Gábor, a VSK igazgatótanácsának elnöke.

A szatmáriak a hétvégén a bajnokságban Aradon lép pályára, amelyre a klub vezetősége ingyenes autóbuszjáratot indít a szurkolóknak, jelentkezni Kibédi Albert versenyszervezőnél lehet a 0744-517378-as telefonszámon.

Román Kupa, negyeddöntő:
Szatmárnémeti VSK-Alexandriai BC Teleorman 53:61 (első meccs 67:41)
Gyulafehérvári CSU LPS-Craiovai SCM 69:69 (74:77)
Iaşi-i Poli-Sepsiszentgyörgyi LMK Sepsi BC 37:76 (34:87),
Aradi BC ICIM-Rapid 97:38 (89:54).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: